Restauracja z pizzą
Pizza to jedno z najpopularniejszych dań na świecie. Zyskała ona swą popularność dzięki formie oraz smakowi, który oferuje. Jak zrobić najlepszą pizzę? O tym w dalszej części artykułu.
Prawdziwa oryginalna pizza powinna być wypiekana w ceglanym piecu opalanym drewnem. To szczegół, który umyka zazwyczaj wszystkim, a jest jednym z podstawowych wymogów doskonałej pizzy. Temperatura powinna być bardzo wysoka i wynosić od 300 do 400 stopni Celsjusza. Taki skwar gwarantuje, że w ciągu kilku minut danie będzie gotowe. Szybkie pieczenie ma na celu pozostawić jak najwięcej wilgoci w cieście, aby było chrupkie z zewnątrz i miękkie w środku.
Ciasto na idealną pizzę powinno zawierać tylko mąkę, wodę, sól, oliwę i drożdże. Po wyrobieniu ciasta na górę powinien trafić sos pomidorowy przyrządzony z pomidorów, czosnku i oliwy. Prostota i mała ilość składników gwarantuje najlepszy smak. Jako dodatki na pizze położyć można szynkę, pieczarki lub kawałki kurczaka.
restauracja Komorniki oferująca pizze jest jednym z najbardziej lubianych miejsc przez Polaków.